In deze categorie Kleine Paradijsjes in Portugal, is het de bedoeling om een verzameling van de Prachtige plaatsen die Portugal rijk is. Natuurlijk zijn tips van harte welkom. Ook worden de bezienswaardigheden in de directe omgeving beschreven.

Coimbra

Een veelzijdige stad voor jong en oud. Bekend om haar eeuwenoude gebouwen. De kilometerslange smalle straatjes met de ontelbare winkeltjes. De vele fadohuizen met zijn eigen fado. De oudste universiteit van Europa en niet te vergeten zijn prachtige vergezichten over de Rivier de Mondego

Lees meer: Coimbra

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Onze achtertuin

De uitbraak van het Coronavirus Covid-19, heeft vele mensen gedwongen om thuis te zitten. Direct achter onze woning is veel natuur en heel veel bloemen. In het voorjaar is het er een weelde van bloeiende planten. Met de telefoon in de hand heb ik vele foto's gemaakt. De soortendiversiteit is enorm, dus ben ik nog wel even bezig als ik ze allemaal wil fotograferen. 

Let wel de meeste foto's zijn gewoon gemaakt met de mobiele telefoon. Deze kunnen tegenwoordig veel meer dan alleen bellen...(voor tips over fotograferen met je mobiel kijk in mijn blog over "fotograveren met je mobiel")

Hieronder is een greep uit de planten die bij ons in de "achtertuin" groeien.

De eerste link is een Album van Google Photos, met daarin foto's van planten die ik tegen ben gekomen in de tuin. Tip: klik rechtsbovenin op het informatie icoontje om informatie over lokatie en de naam te krijgen. Ik heb een poging gedaan om de namen in Latijns/nederlands/engels/portugees en duits op te zoeken. Mocht u zien dat dit niet klopt, laat  het me dan even weten. 

 

Foto's uit onze "Achtertuin"

 

 

 

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief