Afdrukken
Hoofdcategorie: Blog
Categorie: Kleine Paradijsjes Portugal

Een veelzijdige stad voor jong en oud. Bekend om haar eeuwenoude gebouwen. De kilometerslange smalle straatjes met de ontelbare winkeltjes. De vele fadohuizen met zijn eigen fado. De oudste universiteit van Europa en niet te vergeten zijn prachtige vergezichten over de Rivier de Mondego

Coimbra was ooit een belangrijke Romeinse nederzetting. De perfecte centrale ligging in Portugal, aan de Rivier de Mondego, met een open verbinding naar de zee, maakte deze stad zeer gewild. Na de verovering door Alfons I, de eerste Portugese Koning, werd zij dan ook dé hoofdstad van Portugal. In deze stad zijn vele koningen en andere belangrijke personen geboren en opgegroeid. Coimbra heeft gebouwen van bijna 1500 jaar oud. Er is nog een Aquaduct en onder het voormalig Romeinse forum ( nu het “Museu Nacional de Machado de Castro”) liggen nog fundamenten van een Cryptoporticus (een passage die ondergronds toegang geeft tot het Forum) welke nog te bezichtigen is onder dit museum

Ook vandaag de dag is Coimbra voor toeristen nog steeds een ideaal startpunt om Centraal Portugal te verkennen. Een half uur rijden en u zit op het strand bij Figueira da Foz.
Maar om een beetje Portugese cultuur op te snuiven, hoeft u geeneens de stad te verlaten. Een wandeling door de smalle kilometerslange straatjes, tussen de eeuwenoude gebouwen en de ontelbare winkeltjes, geven u een overweldigende indruk van de rijke Portugese geschiedenis. Een drankje in één van de Fado huizen of op één van de vele terrasjes, terwijl u vermaakt wordt door de bijna altijd aanwezige straatmuzikanten of entertainers. Een heerlijke maaltijd in één van de vele (kleine) restaurantjes. Voor vaak nog geen 10 euro p.p. heeft u al een heerlijk dagmenu met een van de vele nationale gerechten van Portugal.

Coimbra heeft een van de oudste universiteiten van Europa (730 jaar), waar studenten studeren uit 70 nationaliteiten. Dit maakt Coimbra één van de kleurrijkste steden van Portugal. De stad wordt dan ook wel “cidade dos estudantes” stad van de studenten genoemd. Mede hierdoor zijn er in deze stad ook voor de jongeren veel mogelijkheden (sporten, uitgaan, evenementen).

Om een idee te krijgen van het hele Land, is het erg raadzaam om “Portugal dos Pequenitos” Portugal in het klein, te bezoeken. Hier zijn alle belangrijke gebouwen in Portugal in het klein nagemaakt. Het geheel is speciaal voor de kinderen gemaakt en mogen dan ook overal op en in klimmen. Daarbij wordt er ook nog duidelijk uitleg gegeven over de geschiedenis van Portugal en worden er voorwerpen getoond van de vele kolonies die Portugal rijk was.

Parkeren van de auto kan nabij de rivier. Hier kunt u vaak gratis of voor een heel laag tarief parkeren. Er is zelfs voor Campers een gratis sta-plaats gemaakt, met alle nodige voorzieningen.  

Bezienswaardigheden in en rondom Coimbra:

 

 Terug

 Largo do Portagem

Dit is hét trefpunt van de stad Coimbra. Op dit plein, met rondom vele terasjes waar je wat kunt drinken of eten, is het altijd gezellig druk. Hier ontmoeten mensen elkaar als ze gezamenlijk iets leuks in de stad willen gaan doen. Er is hier altijd vrolijkheid. Mensen begroeten elkaar op de bekende portugese wijze, door te knuffelen en elkaar te kussen.
Dit is ook de reden dat het in de bezienswaardigheden lijst van Coimbra staat. Iedereen weet deze plek te vinden of zou moeten weten waar dit is. Van hier uit worden ook vaak de stadswandelingen en stadstouren begonnen.

Centraal staat het beeld van een belangrijke Potugese Politicus (Joaquim António de Aguiar). Dit plein is door middel van bussen, taxi, trein of eigen vervoer gemakkelijk te bereiken. Vanaf dit plein loop je ook gelijk de autoloze hoofdstraat van Coimbra in. Op het plein en in deze hoofdstraat vind je ook de vele straatmuzikanten en entertainers. 

Terug

 

Jardim de Sereia/Parque de Santa Cruz

 outofpaper

 

 

Sorry out of Paper.... Be back soon...

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief