Hieronder de meeste zaken die u tegen zult komen of al bent tegengekomen bij de emigratie naar Portugal. In de artikelen probeer ik te beschrijven hoe dat bij ons ging en waar u misschien rekening mee zou kunnen houden. 

Inleiding

Portugal is een prachtig land en hoe vaak hoor je mensen niet zeggen, tijdens hun vakantie, hier zou ik echt willen wonen. Steeds meer mensen beslissen om het in Portugal te gaan proberen. Enkele komen huilend weer terug, anderen (de meesten) willen, wat ze nu in Portugal hebben opgebouwd, voor geen goud missen. Het neemt niet weg, dat het begin uiteraard niet gemakkelijk is. Ook wij kregen te maken met de bureaucratie, maar hebben ons er doorheen geworsteld. 

Ik ga proberen om deze ervaringen te beschrijven. Hiermee hoop ik anderen te kunnen helpen met hun Quest. Een beetje doorzettingsvermogen is wel nodig. Aan hulp zul je ook geen gebrek hebben, als je weet waar je het moet zoeken. 

Je hebt na jarenlang twijfelen dan nu eindelijk knoop doorgehakt en gaat. Je spreekt intussen de taal, hebt je hele hebben en houden verkocht, ontslag genomen en afscheid van je familie genomen. Stapt in de auto en gaat. 

Maar nu….

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief